Scârba care este și dezgustul care crește!

După ce termini o Facultate de Litere și te manifești profesional ca prezentator de știri, e normal să fii specialist în economie și să te consideri perfect pregătită pentru politică! Dacă ai mai și pozat în soție afectată când în fapt te tăvăleai cu amantul, iar apoi ți-ai descoperit dragostea când nu ți se răcoriseră lacrimile ipocrite, e normal să vrei politică!   Gabriela Vrânceanu Firea e o scursură lipsită de morală și bun simț! Îmi asum cuvintele și îmi pare rău că nu găsesc unele și mai abrubte. Toți oamenii lui Ponta sunt în fapt oglinzi ale celui pe care îl susțin: niște ariviști pentru care minciuna e firească sau oportuniști pentru care nesimțirea e naturală. Nu mi-a plăcut niciodată jurnalistul mediocru și enervant care a fost această duduie, Firea, iar modul în care își varsă lăturile în platourile A3, o definește complet – o manelistă frustrată care își dă aere de politician versat, dar care în fond rămâne o simplă cucoană anostă și insipidă, o față de dos cu aere de parașută! Nu mi-a plăcut Firea, dar modul în care reușește să mă umple de scârbă și dezgust capătă valențe neînchipuite!

Mihai Gâdea a turbat! Rareori am văzut un cabotin mai jegos decât acest smardoi  care se produce zilnic în torente de lături la adresa tuturor celor care nu-l pupă-n dos pe Ponta. De fapt nici el nu e foarte clătinat de dragoste de Ponta, dar are convingerea, tâmpită, că doar Ponta îl va scoate la lumină pe Voiculescu, singurul dos pe care îl pupă Gâdea cu plăcere orgasmică! Mihai Gâdea este expresia mutațiilor pe care le suferă un mediocru care nu-și conștientizează limitele. În imensa lui inconștiență Mihai Gâdea se reclamă jurnalist deși nimic nu-l recomandă, la fel cum se visează moderator de succes deși nu reușește să-și controleze nici propriile reacții reprobabile. Mihai Gâdea evoluează abrupt spre un nefericit personaj de vodevil, caraghios și grotesc, mărunt și caricatural, un intelect limitat grefat pe un nivel cultural hazliu. Potaia asta latră aproape zilnic la Iohannis și l-ar vrea pe Klaus executat, spre miez de noapte, în trista lui emisiune. Măi Puță, tu nu ești doar prost, mai ești și masochist! Păi ai mai plâns și după MRU și Antonescu! Mai ții minte? După confruntările cu cei doi și un mop s-ar fi simțit lezat comparându-l cu tine!

În spațiul media românesc se insinuează tot mai inoportun un personaj cu pretenții de analist și consultant, Cozmin Gușă! Vocabularul pretențios și construcțiile alambicate ar trebui să-l impună ca un remarcabil cunoscător și un fin comentator al zbuciumului scenei politice. Aiurea! Individul a avut mereu o singură orientare politică, propria persoană. A trecut de la stânga la dreapta și de la Năstase la Băsescu cu viteza cu care Ponta și-a abandonat soția însărcinată pentru Daciana, dragostea lui. (Bine, dragostea lui s-ar fi manifestat la fel de entuziasmant și dacă Sârbu n-avea fete. Ce mai contează detaliile când dragostea te copleșește?) Cozmin Gușa are o singură preocupare: să o promoveze pe Elena Udrea, în interesul lui Ponta și în detrimentul lui Iohannis. Rareori a mai fost un candidat atacat cu toate armele, din toate direcțiile, de către toți contracandidații, cum se întâmplă cu Iohannis. De parcă tot românul ar fi la fel de tâmpit și nici nu-și dă seama că tot efortul se concentrează pe disperarea clanurilor, care fură de un sfert de secol România, să-l scoată pe Ponta președinte. Indiferent ce și-ar dori cu adevărat majoritatea voința clanurilor e singura expresie a democrației. Iohannis are doar neșansa să fie singurul care îi amenință cu adevărat fericirea lui Ponta (și a multor scursori care depind de el) altfel oricine ar fi fost în locul lui pățea la fel.

Ponta a fost și va rămâne un ilustru mediocru cu tupeu incredibil, iar simpla prezență a acestui personaj la nivelul de la care se manifestă, tragic, peste țară, este o imensă insultă. A3 (integral și fără rezerve) mă umple de o silă monumentală și reprezintă tot ceea ce n-ar trebui să fie mass media și jurnalismul în general, o hazna care duhnește din toate putorile prezente în platou. Le doresc, cu dragoste, ca tot binele pe care îl proferează zilnic să li se întâmple lor. La superlativ!

Advertisements
This entry was posted in democratia tribala. Bookmark the permalink.

3 Responses to Scârba care este și dezgustul care crește!

 1. irealia says:

  Ce nu înțeleg eu e de ce te uiți la A3?!

  Like

 2. Daca ai trai-o, ca stare de permanenta, ai mai aspira la Fericire? 🙂 Cred ca e normal sa-i ascult pe toti chiar daca nu sunt de acord cu multi. Poate sunt eu cel care greseste. 🙂

  Like

  • irealia says:

   Normal sau nu, eu mă feresc să vomit toată ziua, zău așa! Sunt și alte posturi unde poți să-i urmărești pe candidați, nu musai la mincinoșii anului, grețoșii secolului și ipocriții lumii. 🙂 Free variations available! 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s