Scrisoare deschisă către Mircea Badea

Dragă Mircea,

Sper ca umila mea epistolă să te găsească sănătos, plin de inspirația intelectuală pe care o cobori peste noi în miez de noapte și (mai ales) împăcat cu tine însuți când te uiți în oglindă.

Din valurile de simpatie care ți-au ridicat audiența la cote pe care le amintești până și-n cântecele de leagăn, trebuie să fi înțeles ce mult prețuim stoicismul și determinarea luptei tale neînfricate cu acest regim odios care stă să-și săvârșească obștescul sfârșit. Înțelegi astfel de ce se întâmplă ca de foarte mult timp să ne uităm în gura ta, nu pentru aplecări către parodontologie sau precum vițelul la poarta nouă, cât pentru înțelepciunea și pertinența zicerilor tale. Așa s-a întâmplat și la sfârșitul unei zile în care ne-am decis mai degrabă să nu ne alegem președintele decât să o facem responsabil și firesc. Simple detalii tehnice. Ideea este că am înțeles! și că prezența A3 în casă m-a luminat profund pe mine, familia și aproape 50% dintre vecini. Da! ai înțeles bine, ceva sub 50%, pentru că restul trebuie să fi fost bolnavii mintal pe care îi aminteai tu și prietenii tăi din platou. Pentru că, nu-i așa, toți cei care nu gândesc în ritmul A3 sunt fie lipsiți de patriotism fie, pur și simplu, loviți de afecțiuni la mansardă.

Mulțumesc Mircea! Eu am înțeles! Am înțeles că trebuie să fii atins de demență ca să-l susții pe Iohannis, chiaburul cu 6 case. Pentru că este un foarte prost comunicator, pentru că are o echipă de campanie tembelă și pentru că, în fond, să ai 6 case la 55 de ani, să le declari și apoi să ți se pară penibil să le justifici, e o rușine. Mult mai inspirat VV Ponta, în familia căruia fiecare soț e cu casa lui. Ce dacă el are 4 și Daciana 3!? Ce ne mai împiedicăm de declarații de avere false și de faptul că, până la urmă, la nici 40 de ani cei doi au totuși un total de 7 case dintre care una singură, în București, valorează cât toate ale lui Iohannis! Ca cetățeni responsabili și sănătoși mintal, e normal să ignorăm cum a achiziționat “primul socru al țării” o vilă de protocol (când era ministru) cu 200mii pentru ca apoi să o vândă cu 540mii către Sebastian Bodu (ce mai contează partidul) și trebuie să ne concentrăm pe cum locuiesc părinții lui Iohannis într-o mansardă, în Germania. Până la urmă așa le trebuie dacă au ales să plece din țară și și-au lăsat băiatul singur.

Am înțeles, dragă Mircea, că Iohannis nu e ortodox și noi ne-am descoperit brusc radicali și lipsiți de toleranță față de celelalte culte. Că are origini germane deși noi toți avem și origini romane, iar Obama nu-i chiar indigen (că tot mediatiza A3 un miting electoral din US).  Că vorbește puțin, rar și responsabil, iar nouă ne plac mai mult cuvintele goale, promisiunile deșarte și angajamentele neonorate. Că dacă nu are copii este evident iresponsabil, indiferent de cauze și mai presus de faptul că, până la urmă, familia e ocrotită de lege, dar nu și de intruși care intră cu nesimțire în dormitor. Bine, aici știu că exită circumstanțe diferite pentru tanti Firea care iubește să fie măritată (eventual după un simultan priveghi-nuntă) sau pentru tine care ai o perspectivă personală despre familie. Știu că în adâncul fizicului tău electoral nu-l poți critica pe Ponta pentru că minte și când produce onomatopee, iar A3 cu asta se ocupă. Pentru că dacă Tănase Scatiu n-ar fi exista am fi înțeles de ce s-a născut VV Ponta, iar A3 iubește până la prosternare arivismul, moștenire valoroasă de la Voiculescu și perfecționată în fiecare zi de Gâdea. Am înțeles că în viață nu e bine să te recomande realizările ci e normal să-ți condimentezi biografia cu studii furate și diplome inexistente pentru că altceva nu poți produce în susținerea competențelor proprii. Am înțeles că Ponta ne unește sărăcia și nevoile, iar Iohannis vrea doar o Românie a lucrului bine făcut. Pe bune? Adică să muncim, să nu furăm și să ne respectăm tocmai pentru că suntem diferiți? Cum să votezi așa inconștiență?

Mulțumesc Mircea! Am înțeles că dacă votăm Iohannis nu suntem doar bolnavi mintal ci votăm Blaga, Videanu, Flutur sau Turcan pentru că, nu-i așa, la Cotroceni doar Ponta s-ar duce singur și lepădat de clanurile din PSD, celălalt i-ar lua cu el pe toți și ar “prezidenția” cu schimbul. Bine, acum nu are rost să mai amintim că și Ponta îi are alături pe Gabriel Oprea și UNPR-ul care era tare de porc în urmă cu 3 ani. Ce relevanță ar mai avea să ne aducem aminte cum scăpași greu de apoplexie la gândul că Ponta aduce UDMR la Guvernare sau pe Ion Rus în Guvern. Între timp te-ai vindecat! spre fericirea noastră și a unui  partid care încet, dar sigur, se bucură de susținere și concordie la nivel național, internațional și foarte curând intergalactic.

Am înțeles, dragă Mircea, că esența democrației nu stă în cuvintele lui Ion Rațiu: “Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine.” Democrația constă în dreptul de a-l înjura pe cel care nu e de acord cu tine, de a-l agresa fizic și verbal, de a-l evalua drept bolnav psihic, de a accepta că singura opinie corectă și ridicată la nivel dogmatic este cea care vine dinspre Guvern și Putere, că adevărul absolut are un depozitar care se numește A3. Democrația poate fi explicată doar de către mass media care laudă Guvernul și critică Opoziția, este accesibilă doar pentru clanurile și familiile care au acces la sinecurile Puterii și este revelată doar electoratului care “crede, nu cercetează” și se mulțumește cu pomeni ocazionale.

Dragă Mircea, sper din suflet ca scrisoarea mea să te găsească la fel de virulent cu tot ce nu respiră ideile tale, la fel de plin de vitriol pentru cei care au nerușinarea unor opinii diferite și la fel de violent și colorat verbal față de cei care se împotrivesc Puterii! Știu că putem conta și că A3 “e încă aici”, ultimul bastion al Puterii împotriva asalturilor amețite și somnambule ale Opoziției, care nu este, dar amenință democrația.  A3 “e încă aici”, cavaler neînfricat al luptei împotriva tendințelor de emancipare de sub “democrația” PSD-istă și Arhanghel al războiului împotriva libertății de exprimare și opinie a ereticilor care nu gândesc în ritmul Intact!

Mircea, noi suntem bine! Atât de bine că-ți dorim și ție!

Advertisements
This entry was posted in facts of life. Bookmark the permalink.

13 Responses to Scrisoare deschisă către Mircea Badea

 1. Vai de capul vostru ! Cine poate crede ca voi va numiti romani ?! Cum puteti crede in basisti ?!

  Like

 2. Daciana says:

  Mulțumesc, călătorule!

  Like

 3. VV says:

  BASISTI DIN LUMEA INTREAGA ! LA PUSCARIE !!!!!!!!!!

  Like

 4. Nunu San says:

  VV, mergem la puscarie, dar sa va pazim pe voi!

  Like

 5. nu conteaza says:

  Auzi, ba, prostie la asta, cica 6 case fac cat una la Buc. Hai sictir ! Dar cum poate sa ne subestimeze inteligenta in halul asta, sa spuna ca le-a facut din meditatii? Deci sa votam in continuare cu regimul basist, s-o duca bine in continuare Udrea, Videanu, Blaga si toata sleahta lor de mafioti. Dar nu mai bine se duc ei la puscarie, c-au furat destul timp de 10 ani? Sa votez unul care nu stie bine romaneste, care vinde copii, care face diferenta intre ardeleni si restul romanilor, un parsiv care l-a sapat pe Crin? NU, multumim.

  Like

  • Tab says:

   Mai ” nu conteaza” esti HILARRRRRR , pai cum sa mai vedeti ceva , daca va indoctrineaza A3 cum vor , nici macar nu sunteti in stare sa aveti propriile idei , tre sa le preluati tot de la ei.Ah! Am uitat ca idolul vostru e celebrul PLAGIATOR! deci ” nu conteaza” asa e…tu ,nu contezi…sti cand ai sa contezi??? cand ai sa incepi sa fii capabil sa gandesti de unu’ singur ….dar banuiesc ca e greu….

   Like

 6. Costi says:

  Frumoasa ,pompoasa, directa , sincer are dreptate “acest” expeditor

  Like

 7. Pingback: Pe mine nu contați! | Always faithful

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s