Scrisoare deschisă către Victor Ponta

Dragă Victor,

Sunt convins că ți-a fost dor de mine, cetățeanul de grija căruia te zvârcolești în somn, cel puțin în egală măsură în care eu mă topesc de drag de tine, așa că m-am gândit să-ți trimit câteva rânduri. Știu că îți găsești foarte greu liniștea, frământat de povara administrării unei Românii pe care o descoperi cu fiecare zi tot mai fascinantă. O Românie pe care, împreună cu partidul pe care îl păstorești de câțiva ani, ai reușit să o așezi, ireversibil, în coada tuturor clasamentelor care țin de civilizația unei societăți. Cu înțelepciune și viziune strategic-globală ai înțeles, mai bine decât înaintașii tăi, ce pericol groaznic plutește peste o țară care riscă să sfârșească în mediocritate. Este probabil motivul pentru care ai ales să performăm în domenii tot mai rar revendicate, sărăcia și mizeria. La naiba cu bunăstarea occidentală și putred-capitalistă! Să ne asumăm plenar și responsabil pauperizarea generală ca singură doctrină și să ducem România mai jos decât cele mai groaznice coșmaruri! Istoria, de cele mai multe ori, nu reține mediocrii, dar nu uită extremele!  

Mai știu, măi dragă Victor, că foarte prins între guvernare și prezidențiale, între discursuri electorale și alianțe conjuncturale, între un meci de tenis și unul de fotbal, între suta de lei aruncată medicilor și România aruncată hienelor, abia dacă ai timp să-ți amintești despre mine, cetățeanul pentru care se presupune că te topești de drag să-l conduci prin tenebrele tranziției fără sfârșit către prosperitatea clanurilor care te susțin. Lipsiți de recunoștință și plini de ingratitudine refuzăm să-ți acceptăm realizările și inconștient îți alimentăm dezamăgirile față de un popor care nu te merită. Nu te merită nici măcar menajeria pe care cu pasiune o aduni în jurul tău. Îți înțeleg astfel frustrarea și invidia care te macină dureros. Dragnea e mai arogant și cinic decât tine, Oprea mai perfid și ipocrit, Tăriceanu mai mincinos și penibil, Hunor mai trădător și malitios, iar acum vine și Vadim, mai arivist și oportunist decât tine! E normal să nu te simți confortabil într-o așa companie, tu care reclami la superlativ toate atributele anterioare. Cine s-ar bucura de concurență înalt calificată? Nu dispera! Știm că poți să-i depășești, în sprint, pe toți, potențialul tău este aproape legendar.   

Băi Viorică (sper că pot să-ți spun așa, acum că locul e liber după ce tizul tău Hrebe a fost luat de DNA, în cantonament deocamdată, deși știu că tu speri să-l oprească în lot) te văd tot mai îngândurat! Nici nu-ți scriam altfel dacă nu vedeam, aproape zilnic, ce mult te afectează soarta noastră, a românilor despre care ai auzit zvonuri că am trăi în țara peste care vrei să fii președinte. Știu, suntem la fel de surprinși că încă mai sunt români în România, mai mult chiar, reușim să supraviețuim doar cu promisiuni electorale și planurile pentru care vei termina studiile de fezabilitae în 2020. Să revin, te văd aproape preocupat! Probabil pentru că nu toți înțelegem imensul sacrificiu pe care l-ai făcut să aduci țara în pragul colapsului și să ne prezinți frînghia din jurul gâtului drept mărțișor. Niște ingrați! La ce să te aștepți de la un popor care refuză să moară? Tu, de exemplu, te-ai dovedit un prim minstru la fel de bun pe cât de excepțional procuror ai fost și aproape la fel de abil pe cât de plin de succes avocat te recomandă averea. Noi, nerecunoscători, refuzăm să-ți închinăm osanale și să ne leșinăm de plăcere la simpla ta apariție. N-am înțeles, deși era elementar, că până și marele stadion al țării a fost renovat doar pentru că nu încăpeam toți la tine în curte, să-ți sărbătorim aniversările.

Dragă Victor, știu că te topești de drag de România, știu că ai face orice pentru liniștea și bunăstarea poporului român și știu că ești capabil de cele mai înalte sacrificii și eforturi, pentru că altfel n-ai aspira să fii Președinte. Mai știu că ești (încă) cel mai bun prim- ministru pe care l-a avut vreodată România. Dar ce spun eu, ești esență de premier, un spirit ales să scoată țara din marasm economic și negură socială. Ești liderul unui Guvern care a reușit, în mai puțin de trei ani, să orienteze Românai într-o direcție către care nici nu speram să privim în urmă cu 3 ani. De fapt, cred că ai reușit să orientezi țara în toate direcțiile, în așa fel încât nimic nu pare imposibil. Prin urmare, dragă Victor, te implor! rămâi în fruntea Guvernului! În felul ăsta te vei bucura, alături de noi, de toate măsurile pe care invidioșii s-au grăbit să le numească pomeni electorale! Este singura soluție care ne garantează că drumul deschis de tine nu va fi rătăcit de un succesor care sigur nu se poate ridica la înălțimea ta! Rămâi premier Victore! Scoate țara din marasm, lasă România prosperă și fericită, după care te poți bucura, din dealul Cotrocenilor, de recunoștința poporului tău!

Rămâi cu bine, Victore! Să ai parte de atâta bine câtă loialitate ai avut pentru Crin!

 

Advertisements
This entry was posted in democratia tribala. Bookmark the permalink.

1 Response to Scrisoare deschisă către Victor Ponta

  1. Pingback: A fost odată un Iohannis | Always faithful

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s