A fost odată un Iohannis

Nu sunt un suporter Iohannis așa că nu am dezamăgiri foarte mari! Nu m-a convins și nu a răspuns încă la întrebări care ar trebui să-i limpezească conturul politic. Nici nu mă obosesc să le reiau pentru că și așa am consumat prea multe resurse, de timp mai ales, pentru o luptă care în mod cert nu este a mea. Aș avea însă o întrebare pentru “marele” Partid Național Liberal și pentru modul în care înțelege să fie polul de unificare a dreptei, în speranța că stânga nu va arunca, iarăși, România în totalitarismul cu față umană.

După 25 de ani, după ce v-ați reformat, transformat, reinventat, reșapat sau remaiat Iohannis a fost cel mai bun produs pe care ați considerat că-l puteți promova și susține pentru Președinție?

Nu am absolut nimic împotriva omului Iohannis. Mai mult chiar, sunt convins că este mult superior impertinentului, obraznic și arogant, care va fi, fără putință de tăgadă sau de îndoială, Președintele României pentru cel puțin 5 ani, Victor Ponta! Klaus Iohannis ar fi putut fi un Președinte incomparabil mai bun decât Victor Ponta, din păcate nu va fi niciodată Președinte! A avut o șansă extraordinară pe care a ratat-o impardonabil, iar pentru culpa de a-l susținem, indirect, pe Ponta merită să dispară din politică. Din păcate și el, ca mulți alții înaintea lui, va căuta scuze, va inventa acuze, își va asuma, în șoaptă, o parte din eșec, dar va rămâne să îngroape în mediocritate un partid incapabil să se revigoreze.

Klaus Iohannis este vinovat pentru multe dintre greșelile ultimelor 2 luni și mai ales pentru modul cum a gestionat întreaga campanie electorală, inclusiv perioada dintre cele două tururi de scrutin.

Este incapabil să-și formeze o echipă. Toată campania echipei sale s-a bazat pe repulsia și revolta pe care le provoacă Ponta în rândul populației care gândește cu propriul creier. Asta ca să fiu corect și să accept că același Ponta produce orgasm (uneori fizic, rareori intelectual) trepanaților care îl venerează pentru motive greu, dacă nu imposibil, de susținut cu argumente rezonabile și de bun-simț. Cum spuneam, echipa Klaus Iohannis, care ar fi trebuit să-l susțină în campanie, este cea mai jalnică și penibilă pe care o imagina vreun coșmar pentru un candidat. Mai mereu singur, mai întotdeauna nepregătit, fără o minimă informare înainte de apariții, fără muniție și clar lipsit de combustie. Este inadmisibil să-ți bazezi strategia dintre scrutinuri pe diaspora și să nu știi câți au votat în primul tur.  Este incredibil să vrei să acumulezi capital electoral din diaspora și să nu sacrifici  O ZI în care să mergi până la Munchen. Până la urmă ce a făcut sâmbătă? Ce-l împiedica să se întâlnească, oriunde în Europa, cu ceva diaspora? Penibil!

Este lipsit de ambiție și determinare. Pot să înțeleg că este un alt fel de politician. Că este de preferat limbajul civilizat și omul echilibrat unui Ponta malițios și demagog și când doarme, dar un Președinte trebuie să aibă mai mult decât indiferență și pasivitate. Un președinte trebuie să fie capabil să mobilizeze și să aprindă pasiuni, să provoace entuziasm și să transmită emoții, este liderul absolut al poporului nu un funcționar prăfuit și plictisit înainte de a depune jurământul. Poate că nu este foarte înzestrat ca orator și în mod clar nu-l covârșește Caliope cu valuri de elocință, dar nici să provoci   reacții mai putenice decât un diazepam sau rudotel nu-i chiar o calitate. Nici nu sunt foarte convins că el știe pentru ce candidează. De fapt cred că aici este cheia unei campanii jenante, Iohannis încă nu a aflat că este candidat la Președinția România.

Este mediocru și fără strălucire! Victor Ponta este un individ atât de șters încât este dureros să constați că poate domina pe cineva. Și totuși aseară, în direct și la o oră de audiență care nu l-a ajutat pe Iohannis, cu sprijinul unor intervenții jegoase din partea angajaților Realitatea TV, a reușit să iasă foarte puțin șifonat dintr-o dezbatere care ar fi trebuit să-l reducă la nivelul unui gândac nefericit. Ponta a venit atât de emoționat, atât de timorat și speriat la emisiune încât dacă striga Iohannis la el “Bau” se întâmpla un accident ecologic printr-o micțiune involuntară a Victorașului. Ce a făcut Klaus? Ne-a umplut de nervi și disperare. Total lipsit de inspirație și perfect în pauză de inteligență! Cum să accepți o intervenție a muierii de pe centură (unii o știu drept L. Șandru) fără să-i amintești că soțul scursurii este subordonatul tovarășului Ponta? Cum, mai ales, să nu-i spui că n-ai fost la Cernăuți dar nici Ponta n-a ajuns la Rășinari? Cum să nu răspunzi la cifre cu cifre? Cum să nu-l întrebi, elementar, pe arogant dacă se află acolo în calitate de premier sau candidat, dacă este normal să utilizeze resursele guvernului în campanie, dacă e moral să facă publică o pensie mizerabilă (și cum a aflat informația), dacă ăși asumă atacurile nesimțite ale nevestei lui Pandele, etc… Să stai, precum boul Ferdinand (era taur, dar ce mai contează) cu ochii pe ceas și să-și lași oponentul să te umilească este incalificabil pentru un candidat. Ce mai cauți acolo, dragă Klaus?

Domnule Iohannis, nu mă aștept să vă stricați sănătatea în coșmaruri interminabile de grija țării pe care ați aruncat-o, iremediabil, în brațele social-democrației tribale, dar măcar sper să nu vă mai văd încercând să ne violați speranțele într-o politică despre care nu știți nimic pentru că ne umiliți pe noi și vă umpleți de ridicol. Dacă l-ați scos pe Antonescu din joc a fost pentru că dincolo de aparențe trebuie să fiți primul și cel mai fidel suporter al lui Ponta. Măcar așa ați avea o scuză! Altfel nu cred în calitățile dumneavoastră morale. Dacă ar exista v-ați cere scuze celor care au crezut că sunteți alternativa viabilă pentru un Ponta grețos și ați pleca din politică până nu faceți din PNL o amintire gen PNȚcd.

Toate astea după 17.11, până atunci votez Iohannis! Fără convingere și entuziasm, cu un ciob de speranță vecină cu disperarea că nu va trebui să trăiesc cinci ani cu Ponta președinte!

***

Am înțeles de foarte multă vreme poziția curviștinei Lavinia Șandru și modul în care peștele ei, Cozmin Gușă, ne insultă inteligența cu fiecare cuvânt, dar nu înțeleg de ce tot încearcă să ne-o vândă pe Elena Udrea. Dacă vrem o femeie o cucerim nu o cumpărăm, indiferent cât de ieftin vinde Gușă! Știm că cele două (Lavinia și Elena) sunt intime ale alcovului băsescian, dar totuși, fetelor, când vă mai trec căldurile luați-vă o cameră. De hotel, nu de filmat! Filmează-le tu, nene Gușă, că și așa ești o definiție a prostituției! 

PS. 17.11.2014 00.30 M-am grăbit cu câteva evaluări premature, m-am lăsat condus de emoții și patimă, n-am avut răbdare și nici foarte multă încredere! Am greșit, dar mă bucur teribil să nu fi avut dreptate! 🙂

 

 

Advertisements
This entry was posted in facts of life. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s