Pe mine nu contați!

Zece ore! După o campanie în care mizeriile vărsate de către PSD peste Iohannis au atins deseori cote apocaliptice. Greu își poate imagina cineva o femeie coborând elementarul bun-simț atât de jos cum a reușit nevasta lu’ Pandele în ultimele sătămâni. Ieșirea în care Gabi Vrânceanu-Firea-Pandele așeza Liverpool la marginea Londrei a fost definiția completă a mârlăniilor la care se poate coborî o muiere cu pretenții intelectuale! Zece ore, la capătul celei mai josnice abordări a unei lupte electorale, o luptă pe care PSD și aliații conjuncturali au dus-o până la limita fratricidului.

Zece ore! După care aștept informații despre motivul pentru care falsul în declarațiile de avere ale lui Victor și Daciana nu a fost niciodată investigat. Aștept denunțarea publică a unei Alianțe care, deși nu există, mi-a insultat profund inteligența, USL 2.0. Aștept continuarea demersurilor, cu mult mai multă convingere și determinare, pentru eliminarea efectelor OUG 55 (privind migrația aleșilor locali), o încălcare flagrantă a legii și un abuz în serviciu dincolo de îndoială. Aștept nu doar vești despre retrocedări, Microsoft sau EADS cât, mai ales, recuperarea pagubelor, confiscarea averilor și pedepsirea vinovaților.

Zece ore! După care aștept nu doar demisia lui Meleșcanu, acest comunist infect cu aere de mafiot prăfuit, cât scuze publice din partea Guvernului! Scuze pe care trebuie să le primească toți cei care au stat câte 8 ore la cozi inumane pentru a-și exercita un drept fundamental! Scuze care nu vor șterge umilințele de a fi înjosiți de propriul Guvern, scuze care nu vor alina durerea de a fi arătați, iarăși, cu degetul prin Europa pentru că un plagiator ordinar (procuror mediocru, prim ministru incompetent, mitoman incurabil etc; pick one!) trebuia să ajungă Președinte. Scuze din partea unui premier infatuat către guvernele țărilor pe care, involuntar și regretabil, le-am “agresat” cu dorința noastră enormă pentru democrație.

Zece ore! După care ar fi frumos să vedem o mass media care se ocupă de informare, informații și investigații în schimbul celei subordonată intereselor meschine ale unui partid sau patron. Aștept să văd că “A3 e încă aici”, solicitând clemența și iertare celor pe care i-au mințit, jignit și manipulat cu nerușinare pentru că dacă nu-l slugărim pe Voiculescu suntem băsiști, bolnavi mintal sau trădători.  Aștept moderatori sau ziariști care să nu uite că mass media ar trebui să fie câine de pază al democrației și că partizanatul îi descalifică. Aștept ca unii să dispară sau măcar să se retragă, cel puțin o perioadă, din spațiul public de unde ne agresează cu lăturile lor!

Zece ore! Atât mi-a luat să votez! Într-o duminică în care trebuia să mă odihnesc, în care trebuia să-i ofer mai mult timp copilului, în care aveam și gânduri pentru o carte sau măcar o jumătate de film, am ales să merg către cea mai apropiată secție de votare. Aproape, dar tot la 90 de km! Am votat după aproape 7 ore de stat în picioare, la o coadă cum n-am văzut vreodată, dar printre oameni pentru care sunt încă mai mândru că sunt român! Niciodată Guvernul, Parlamentul sau Președinția nu m-au făcut să simt ceva, măcar o umbră sau o părere, de mândrie că sunt român. Sunt însă oameni, unii teribil de simpli alții mai importanți prin realizările care i-au scos din anonimat, care au compensat deplin și frumos! Zece ore! Atât mi-a luat să votez mie și multor anonimi despre care nu vom auzi vreodată! rumaenen-wahlen-muenchen-112~_v-image512_-6a0b0d9618fb94fd9ee05a84a1099a13ec9d3321

După primul tur de scrutin am avut un articol  provocat de nesimțirea supremă cu care cei de la A3 găseau de cuviință să-și sărbătorească victoria celui care trebuia să le elibereze tătucul și să-i insulte pe cei care aveau alte opțiuni. În dulcele still românesc două site-uri au preluat cuvintele mele. Un cap limpede si nasul lui! Frumos din partea lor doar că modul în care au făcut-o a fost pervers și șmecheros! Mai întâi pentru că primul citează sursa într-o menționare subțire către final, iar al doilea îl citează pe primul drept sursă! Apoi pentru că mi-au atribuit o “calitate” de care nu mă fac vinovat: “fan” sau “simpatizant” Antena 3! Și nu în ultimul rând pentru că mi-au scos diacriticele din text, mutilând astfel limba română dintr-un motiv care îmi scapă.

Indiferent ce scriu și cât de captiv emoțiilor mă găsesc atunci când o fac și indiferent cât de mult îi critic pe unii sau apreciez pe alții, nu sunt fan sau simpatizant mass media! Pentru că mass media minte, manipulează și dezinformează (foarte puține excepții) în egală măsură cum o face politicul. Sunt suficient de cerebral cât să-mi iau informațiile din mai multe surse (de multe ori divergente) și să le prelucrez apoi cu bruma de neuroni încă în posesie. În egală măsură nu sunt fan sau simpatizant  Iohannis sau ACL, Dragnea sau PSD și în mod clar nici Udrea sau PMP. Pe mine nu contați! De la Președinte aștept o Românie respectată în exterior, de la Guvern o Românie prosperă în interior și de la Parlament o cenzură responsabilă aplicată primilor doi! Abia atunci (poate) aveți în mine un simpatizant!

Advertisements
This entry was posted in facts of life. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s